Shopping Cart

Your cart is empty

Continue Shopping

BLACK MAGIC


A táskák alapanyaga adta az ötletet a projekthez, melyet pár éve fedeztünk fel. Alapvetően egy fekete viaszos pamut vászon, tehát összetételben ugyanaz, mint a kezdetekben használt zöld anyagunk, viszont vékonyabb és a felülete sokkal viaszosabb, ettől kreálva egy fényes, lakkos felszínt. A minőségi forrásból származó alapanyagot már másfél éve teszteljük és eddig abszolút bevált.

 

A minikollekció megalkotásánál azonnal Janó és Lilla (BORSOS LŐRINC) jutottak eszünkbe. Tudtuk, hogy ezek olyan darabok lesznek, amit ők tuti hordanának.

Amikor elkészültek a mintadarabok, megkértük őket, hogy nézzenek rájuk, próbálják fel és ha van ötlet a változtatásra, akkor jelezzék. Szerettük volna, hogy tényleg olyan legyen a vágeredmény, amit ők is “aláírnak”.

 

Mivel már 4 éve a szomszédaink az AQB-ben, ezért egész közelről szemlélhettük a munkafolyamataikat. Sokszor nyitott ajtóknál dolgozunk. Mindannyian kölcsönösen beleleshettünk egymás munkáiba. Nagyon különböző stílust képviselünk, de pont ez az, ami felfrissülést hoz. Biztos sokak számára egy elég meglepő anyag lesz, de maguk a termékek hordozzák majd mindkét “brand” stílusjegyeit.

Itt valójában a kampányanyag koncepciójához és annak megvalósításához kértünk segítséget, tehát nem a termék tervezéséhez és megalkotásához.

A végtermék kinézete inkább egyfajta tükröződése az alkotópáros stílusának és egyik fő “védjegyének”, a fényes fekete festéknek, amit bőszen használnak mindenféle formában, de főleg a Paradise Lost c. festménysorozatukhoz, amiben művészettörténeti műremekeket alkotnak újra a figurák kitakarásával.

Magának a kampánynak a koncepcióját, alapötletét egy korábbi munkájuk inspirálta:

http://borsoslorinc.com/index.php/works/terra-nullius-primavera/

A Terra Nullius című mechanikus installáció először Drezdában volt bemutatva, ott készült el,  Magyarországon pedig az ENA galériában volt látható egy pár hónapja.

https://www.facebook.com/contemporaryartforyou/photos/a.564908063688452.1073741867.104430073069589/564908670355058/?type=3&theater

A munka lényege, hogy miután elkészítették Nicolas Poussin Primavera c. festményének másolatát, az egy, a nézők közeledésére aktiválódó mechanikus szerkezettel újra és újra fekete festékbe mártódik, mígnem a paradicsomi tájkép teljesen eltűnik, és csak a kék ég egy vékony csíkja marad.

A fotók majd magukért beszélnek, de előzetesben annyit, hogy mi is megalkottuk a makulátlan fehér kiadását a modelleknek.

 

 

Támogatóink:

festék: PPG Trilak Kft. 

helyszín: Art Quarter Budapest

állvány: AUW (Architecture Uncomfortable Workshop)


BLACK MAGIC by Blind Chic & Borsos Lőrinc

Working for 4 years now at AQB (Art Quarter Budapest), with the doors open next to the little art space of LŐRINC BORSOS, following up each other’s work year by year and having some inspirational moments the idea of a collaboration was inevitable.

Our lately discovered shiny black waxed cotton and their extreme addiction to the black lack created the initiative to bring the black magic alive.

The main source of inspiration for the campaign came from the artist couple’s previous project:

http://borsoslorinc.com/index.php/works/terra-nullius-primavera/

OUR SPONSORS: 

black paint: PPG Trilak Kft.

place: Art Quarter Budapest

stand: AUW (Architecture Uncomfortable Workshop)
 

Concept: Blind Chic & Lőrinc Borsos

Art direction: Lőrinc Borsos

Photography: Vékony Dorottya

Cameraman: Mátrai Erik

Edit: Neza Peterca